Vad krävs för att få medicinsk fotvård?

För att få medicinsk fotvård behöver du först boka en tid med en medicinsk fotterapeut. Du kan söka upp en fotterapeut som är specialiserad på medicinsk fotvård, genom att söka på nätet eller genom rekommendationer från andra.

Under din första session med fotterapeuten kommer en hälsodeklaration att fyllas i för att fastställa dina medicinska bakgrund och eventuella allergier eller andra hälsoproblem. Fotterapeuten kommer sedan att undersöka dina fötter för att fastställa eventuella problem eller områden som behöver behandling.

Beroende på dina specifika fotproblem kan behandlingen innebära att ta bort liktornar, behandla nageltrång, ta hand om förhårdnader eller behandla fotsvamp. Fotterapeuten kommer att förklara behandlingsalternativ och prata med dig om vilken behandling som är bäst för dig.

För att få medicinsk fotvård behöver du inte ha en remiss från en läkare. Men om du lider av allvarligare hälsoproblem, kan det vara klokt att tala med din läkare innan du går vidare med någon form av fotvård.