Medicinsk Fotvård Sollefteå i Västernorrland

Välkommen till Fotvård Sollefteå i Västernorrland! för oss är fötterna huvudsaken!

Fothörnan
Storgatan 63, Sollefteå
0620-585

Foten i Centrum Nipsol AB
Storgatan 79 A, Sollefteå
073-183 66

Ulla Ekströms Fotvård Långsele
Erstavägen 9, Långsele
073-640 02 

MIRA Fotvård
Lillegård 146, Junsele
072-500 50

Vi som jobbar här är Tommy och Gunnar . Fotvård Sollefteå i Västernorrland är en medicinsk fotvårdspraktik mitt i Sollefteå i Västernorrland och startade vintern 1994..
Våra behandlingar skänker dig behag från tå till topp i en tilltalande angenäm trivsam och  intressant miljö.

Vi är Medicinska Fotvårdsterapeuter, vilket betyder att vi har en specialistutbildning i fötternas anatomi och har möjlighet att hantera  dina fötters problem. Vi ger dig ock råd om på vilket sättdu har möjlighet att  vårda dina fötter.

Medicinsk pedikyr  är proffsig behandling av fotbesvär, så som  förhårdnader, liktår och häl sprickor. Vi förebygger, behandlar samt lindrar dina obehag . Du får på liknande sätt goda } anvisningar på vilket sätt man kan  vårda dina fötter mellan behandlingarna.

Medicinsk pedikyr  skiljer sig ifrån spa fotvård och vanlig fotvård , då den är terapeutisk vilket  vid tillstånd så vilket  sockersjuka och psoriasis med mera.

Medicinsk pedikyr kan  vara i framför allt bra för:
– sportutövare
– Diabetiker
– Reumatiker
– Personer vilket  vill skämma bort sig lite

Behandlingar här på fotvård Sollefteå i Västernorrland

Medicinsk pedikyr
Liktornar
Fotsvamp
Trötta, ömma och irriterade fötter.
Fotmassage
Behandling av förhårdnader
Rådgivning vid vårtor och svamp
Klipper och slipar naglar
Behandling av liktornar
Behandling av nageltrång
Benvaxning
Behandlingar av hälsprickor
Hjälp med tjocka naglar
Avlastningar

Medicinsk fotvård Ger dina trötta fötter ett nytt liv
Fotvård Sollefteå i Västernorrland utför medicinsk fotvård och ger dina ömmande och trötta fötter ett nytt liv! Självfallet finns till och med hjälp för dig med liktorn, självsprickor, förhårdnader, vårtor och dylikt. Unna dig en skön, och avkopplande stund med professionell fotvård på praktiken som  ligger på Bangårdsgatan 6, Sollefteå i Västernorrland.

Sveriges medicinska fot terapeuter har alla Medlemmar ett individuellt godkännande från Miljö och Hälsa. Det vill säga, vi följer Socialstyrelsens hygienkrav för lokalhygien instrumentrengöring med mera.

Vi gör vårt bästa för att det ska bli en så skön behandling vilket  möjligt
och som  ger ett välbefinnande för både kropp och själ. Så sparka av dig skorna, luta dig tillbaka och låt oss ta hand om dina fötter.

Pantoletter
Hos oss på fotvård Sollefteå i Västernorrland kan  du köpa jättefina och bekväma sandaler och pantoletter i normal eller bred storlek med anatomiskt utformad sula och pantoletter med utbytbar sula. Finns i olika färger och storlekar, både dam och herr. Dessa pantoletter och sandaler är tillverkade i Tyskland och säljs endast hos medicinska fotterapeuter.

Har du något problem med fötterna? Då har du kommit rätt!
fotvård Sollefteå i Västernorrland behandlar olika fotbesvär vilket  ligger inom fotterapeutens kompetens. Välkommen till oss även  du med diabetes, psoriasis eller reumatism. Vårda det du använder allra mest. Dina fötter är viktiga och förtjänar all uppmärksamhet! Hos oss får du råd om hur dina fötter ska vårdas.

till och med  om du inte har något större problem med fötterna just nu då är det mycket klokt att behandla fötterna i förebyggande syfte för att undvika eventuella problem i framtiden. Du har möjlighet att   likaledes  unna dig en riktig skön fot-SPA behandling med ekologiska fotprodukter.

Hälsporre
Har du problem med hälsporre (plantar fasciit)? vi har möjlighet att  tejpa din fot med special tejp för att lindra din värk. Hos oss på fotvård Sollefteå i Västernorrland har möjlighet att  du köpa bl.a. fotkräm, nagelsax, nagelfil, nagellack, sockar för diabetiker och ömtåliga fötter, mm.

Varje behandling börjar alltid med ett skönt fotbad, därefter tittar vi över dina fötter och bedömer vad vilket  behöver åtgärdas. Samtliga behandlingar avslutas med en härlig massage.

Hos oss hittar du likaså  skor, salvor och stödstrumpor till försäljning. Oavsett vilken behandling du väljer lovar vi att du får en lugn och skön stund som  verkat avslappnande för både kropp och själ. Kontakta oss för mer information eller för att boka tid för fotvård !

Om Företaget
fotvård Sollefteå i Västernorrland startade november 2005. Inger vilket  driver företaget sätter kunden i fokus för att på bästa sätt kunna hjälpa dig.
Innehar vårdutbildning och Fotterapeut utbildning, Medlem i Fotterapeuternas Riksorganisation FRO.

Fotvård Sollefteå i Västernorrland Praktiken erbjuder till och med  Zonterapi

Zonterapi
har en akupunkturliknande har möjlighet att , dvs att hjälpa kroppen att läka sig själv. Olika zoner på fötterna masseras för att påverka smärtor i inre organ, leder och muskler.

För ledbesvär: Zonterapi används för att lindra värk i leder som  axlar, skuldror, armbågar, hand-, höft- och knäleder samt ischias. För huvudet: Zonterapi lindrar vissa allergier, huvudvärk, migrän, ögon- och öronbesvär.

För magen: Gall- och leverbesvär, magkatarr, magsår och förstoppning har möjlighet att  avhjälpas med zonterapi. Zonterapi har likaså  god effekt mot: dålig blodcirkulation, klimakteriebesvär, äggledarinflammation, prostatit och mensbesvär.

Rosenmetoden:
Rosenmetoden handlar om att skapa förändring, från den person Du tror att Du är till den Du VERKLIGEN är! Det är en mjuk massage vilket  gör kroppen medveten om dess spänningar, får muskler att slappna av och återgå till sitt normala tillstånd. Undanträngda känslor ges möjlighet att komma upp till medveten nivå och har möjlighet att  bearbetas.

Rosenmetoden är bra för dig som  har spända, värhar möjlighet att de muskler, känner dig trött utan att förstå varför, vill nå ett större kroppsmedvetande eller vill nå ökad självkännedom.

Bindvävsmassage: Behandling med bindvävsmassage löser upp förtätningen och blodcirkulationen förbättras, vilket positivt påverkar det vegetativa nervsystemet.

Hawaiiansk lomi-lomimassage: Massage bl. a längs med kroppens energibanor, på zonterapizoner och akupunkturer. Lomi-lomi betyder på svenska ”den kärleksfulla beröringen mellan hjärta, hand och själ.”

Delbehandling – Om du bara vill ha hjälp med ett specifikt problem
T.ex. vårtor, liktornar, hälsprickor, nageltrång etc. eller om du bara vill ha naglarna klippta kan  du välja att boka en delbehandling. Att ange exakt tidsåtgång för en delbehandling är svårt eftersom  detta kan  variera beroende på vad som  ska göras. vilket  regel tar dock en första delbehandling av t ex vårtor eller liktornar cirka 30 minuter.

Nästkommande behandling av vårtor eller liktornar tar i regel bara 15 minuter, så då kan  ni boka delbehandling (liten).
Delbehandling (Liten)
(Tid: Ca. 15 min)
Pris: 125 kr

Delbehandling (Stor)
(Tid: Ca 30 min)
Pris: 250 kr

Hembesök – Medicinsk fotvård   vilket  ovan. Enda skillnaden är att den utförs i kundens hem (max 15 km från Sollefteå i Västernorrland). vi har själv med mig allt material som  behövs till behandlingen. Du vilket  kund behöver inte stå för någonting.
(Tid: ca. 60 min)
Pris: 600 kr

Kontakt
Fotvård Sollefteå i Västernorrland

Vår ledstjärna är att våra fötter är den viktiga grund vi alla står på och att friska fötter är en viktig förutsättning för välmående och hälsa. vi ser fram emot att få ta hand om dina fötter och hjälpa dig med frågor om hur du på bästa sätt har möjlighet att  ta hand om dina fötter.

Sollefteå i Örnsköldsviks kommun

Sollefteå är en tätort i Örnsköldsviks kommun, belägen i Västernorrlands län i Sverige. Tätorten har cirka 6 500 invånare och ligger vid älven Solöga, som är en del av Umeälvens vattensystem.

Sollefteå är känt för sin vackra natur och sin rika kulturhistoria. Staden har en lång tradition av industriell verksamhet, med sina gruvor, sågverk och papperstillverkning, men den har också en stark turismsektor.

En av de största turistattraktionerna i Sollefteå är Sollefteå Kraft, som är en stor producent av förnybar energi. Kraftverket består av flera vattenkraftverk längs Umeälven och Solöga, och det är öppet för besökare året runt.

Sollefteå är också hemvist för Sollefteå Museum, som visar upp en mängd olika utställningar om lokal historia och kultur. Museumet ligger i en gammal skolbyggnad från 1871 och har också en liten kafé.

Sollefteå har också en mängd andra turistattraktioner, inklusive Sollefteå Naturreservat, som har en mängd vandringsleder och utomhusaktiviteter. Staden har också en vacker naturpark, Sollefteå Skog, som är en populär plats för promenader, cykling och fiske.

Sollefteå har också en aktiv kulturscen, med en mängd olika evenemang och aktiviteter året runt. Staden har en egen teater, Sollefteå Folkets Hus, som har en mängd olika föreställningar, inklusive teater, musikaler och konserter. Staden har också ett eget bibliotek och en mängd olika konstgallerier.

Sollefteå är också en populär plats för sport och fritid, med en mängd olika anläggningar och evenemang. Staden har en stor ishall, Sollefteå Ishall, som är hemvist för Sollefteå HK, en av Sveriges mest framgångsrika ishockeylag. Staden har också ett eget gym och en mängd olika idrottsanläggningar.

Sollefteå är en trevlig och välkomnande stad med mycket att erbjuda