Fotvård

Medicinsk Fotvård Uppsala

Behöver du fotvård i Uppsala? Då har du hamnat på rätt plats. Vi har samlat de mest framstående salongerna och klinikerna som kan hjälpa dig med allt från nageltrång till mjukgörande fotmassage. Här kan du lära dig mer om de olika fotvårdstjänsterna som erbjuds och hitta den salong eller fotvårdsspecialist som bäst passar dina behov.

Att ta hand om dina fötter är avgörande för din allmänna hälsa och välbefinnande. Det finns en rad olika fotvårdstjänster som kan hjälpa dig att lindra smärta, minska stress och förbättra cirkulationen i dina fötter. En professionell fotvårdsspecialist kan hjälpa dig att identifiera problem och ge råd om hur du kan ta hand om dina fötter på bästa sätt.

Vi rekommenderar starkt att du besöker en av de salonger eller kliniker som vi har listat här för att få en professionell fotvårdsbehandling. Oavsett om du lider av nageltrång, liktornar, hälsprickor eller bara behöver en avkopplande fotmassage, så finns det en fotvårdsspecialist som kan hjälpa dig.

Så varför vänta? Ta hand om dina fötter idag och boka en fotvårdsbehandling på en av Uppsala bästa salonger eller kliniker.

Clarys Fotvård, Uppsala
Ekeby Fotvård, Uppsala
Eva Wærnborgs Fotklinik, Uppsala
Fot i Focus, Uppsala
FotCity, Uppsala
Fotvårdskliniken Lena Fötter, Uppsala
Hair & Beauty Lounge, Uppsala
Irmaries Hälsorum AB, Uppsala
Janets Fotvård, Uppsala
Klinik Fotfilen, Uppsala
Maj-Lens Fotvård, Uppsala
Mariannes Fotvård, Uppsala
Maritas Fotvård, Uppsala
Muskelmagasinet Måbra, Uppsala
Rabéns Fotklinik, Uppsala
Relax House, Uppsala
Salong Hranosh, Uppsala
Softfot & Hudvård, Uppsala
Sävja Fotvård, Uppsala

Fotvård Uppsala! för oss är fötterna huvudsaken!

Fotvård Uppsala är en medicinsk fotvårdspraktik mitt i Uppsala och startade sommaren 1999..
Våra behandlingar skänker dig behag från tå till topp i en tilltalande trivsam trevlig och lugn miljö.

Vi är Medicinska Fotvårdsterapeuter, som betyder att vi har en specialistutbildning i fötternas anatomi och har möjlighet att hantera  dina fötters problem. Vi erbjuder dig dessutom råd om på vilket sättdu har möjlighet att sköta dina fötter.

Medicinsk fotvård  är yrkesmässig behandling av fotbesvär, så vilket  förhårdnader, liktår och häl sprickor. Vi förebygger, behandlar samt mildrar dina besvär. Du får på liknande sätt goda råd hur man har möjlighet att   sköta dina fötter mellan behandlingarna.

Medicinsk pedikyr  skiljer sig ifrån spa pedikyr och vanlig fotvård , då den är terapeutiskt vilket  vid tillstånd så vilket  sockersjuka och psoriasis med mera.

Medicinsk fotvård har möjlighet att  vara i synnerligen bra för:
– idrottskvinnor
– Diabetiker
– Reumatiker
– Personer vilket  vill skämma bort sig lite

Behandlingar här på fotvård Uppsala

Medicinsk fotvård
Liktornar
Fotsvamp
Trötta, ömma och irriterade fötter.
Fotmassage
Behandling av förhårdnader
Rådgivning vid vårtor och svamp
Klipper och slipar naglar
Behandling av liktornar
Behandling av nageltrång
Benvaxning
Behandlingar av hälsprickor
Hjälp med tjocka naglar
Avlastningar

Medicinsk pedikyr Ger dina trötta fötter ett nytt liv
Fotvård Uppsala utför medicinsk fotvård och ger dina ömmande och trötta fötter ett nytt liv! Självfallet finns på liknande sätt hjälp för dig med liktorn, självsprickor, förhårdnader, vårtor och dylikt. Unna dig en skön, och avkopplande stund med professionell fotvård på praktiken som  ligger i Uppsala.

Sveriges medicinska fot terapeuter har alla Medlemmar ett individuellt godkännande från Miljö och Hälsa. Det vill säga, vi följer Socialstyrelsens hygienkrav för lokalhygien instrumentrengöring med mera.

Vi gör vårt bästa för att det ska bli en så skön behandling som  möjligt
och som  ger ett välbefinnande för både kropp och själ. Så sparka av dig skorna, luta dig tillbaka och låt oss ta hand om dina fötter.

Pantoletter
Hos oss på fotvård Uppsala har möjlighet att  du köpa jättefina och bekväma sandaler och pantoletter i normal eller bred storlek med anatomiskt utformad sula och pantoletter med utbytbar sula. Finns i olika färger och storlekar, både dam och herr. Dessa pantoletter och sandaler är tillverkade i Tyskland och säljs endast hos medicinska fotterapeuter.

Har du något problem med fötterna? Då har du kommit rätt!
fotvård  Uppsala behandlar olika fotbesvär vilket  ligger inom fotterapeutens kompetens. Välkommen till oss likaledes  du med diabetes, psoriasis eller reumatism. Vårda det du använder allra mest. Dina fötter är viktiga och förtjänar all uppmärksamhet! Hos oss får du råd om hur dina fötter ska vårdas.

till och med  om du inte har något större problem med fötterna just nu då är det mycket klokt att behandla fötterna i förebyggande syfte för att undvika eventuella problem i framtiden. Du kan   likaledes  unna dig en riktig skön fot-SPA behandling med ekologiska fotprodukter.

Hälsporre
Har du problem med hälsporre (plantar fasciit)? vi har möjlighet att  tejpa din fot med special tejp för att lindra din värk. Hos oss på fotvård Nyby i Uppsala kan  du köpa bl.a. fotkräm, nagelsax, nagelfil, nagellack, sockar för diabetiker och ömtåliga fötter, mm.

Varje behandling börjar alltid med ett skönt fotbad, därefter tittar vi över dina fötter och bedömer vad som  behöver åtgärdas. Samtliga behandlingar avslutas med en härlig massage.

Hos oss hittar du likaså  skor, salvor och stödstrumpor till försäljning. Oavsett vilken behandling du väljer lovar vi att du får en lugn och skön stund vilket  verkat avslappnande för både kropp och själ. Kontakta oss för mer information eller för att boka tid för fotvård !

Om Företaget
fotvård Uppsala startade november 2005. Inger som  driver företaget sätter kunden i fokus för att på bästa sätt kunna hjälpa dig.
Innehar vårdutbildning och Fotterapeut utbildning, Medlem i Fotterapeuternas Riksorganisation FRO.

Fotvård Uppsala Praktiken erbjuder till och med  Zonterapi

Zonterapi
har en akupunkturliknande har möjlighet att , dvs att hjälpa kroppen att läka sig själv. Olika zoner på fötterna masseras för att påverka smärtor i inre organ, leder och muskler.

För ledbesvär: Zonterapi används för att lindra värk i leder vilket  axlar, skuldror, armbågar, hand-, höft- och knäleder samt ischias. För huvudet: Zonterapi lindrar vissa allergier, huvudvärk, migrän, ögon- och öronbesvär.

För magen: Gall- och leverbesvär, magkatarr, magsår och förstoppning har möjlighet att  avhjälpas med zonterapi. Zonterapi har likaledes  god effekt mot: dålig blodcirkulation, klimakteriebesvär, äggledarinflammation, prostatit och mensbesvär.

Rosenmetoden:
Rosenmetoden handlar om att skapa förändring, från den person Du tror att Du är till den Du VERKLIGEN är! Det är en mjuk massage som  gör kroppen medveten om dess spänningar, får muskler att slappna av och återgå till sitt normala tillstånd. Undanträngda känslor ges möjlighet att komma upp till medveten nivå och kan  bearbetas.

Rosenmetoden är bra för dig som  har spända, värhar möjlighet att de muskler, känner dig trött utan att förstå varför, vill nå ett större kroppsmedvetande eller vill nå ökad självkännedom.

Bindvävsmassage: Behandling med bindvävsmassage löser upp förtätningen och blodcirkulationen förbättras, vilket positivt påverkar det vegetativa nervsystemet.

Hawaiiansk lomi-lomimassage: Massage bl. a längs med kroppens energibanor, på zonterapizoner och akupunkturer. Lomi-lomi betyder på svenska ”den kärleksfulla beröringen mellan hjärta, hand och själ.”

Delbehandling – Om du bara vill ha hjälp med ett specifikt problem
T.ex. vårtor, liktornar, hälsprickor, nageltrång etc. eller om du bara vill ha naglarna klippta kan  du välja att boka en delbehandling. Att ange exakt tidsåtgång för en delbehandling är svårt efter vilket  detta har möjlighet att  variera beroende på vad som  ska göras. vilket  regel tar dock en första delbehandling av t ex vårtor eller liktornar cirka 30 minuter.

Nästkommande behandling av vårtor eller liktornar tar i regel bara 15 minuter, så då kan  ni boka delbehandling (liten).
Delbehandling (Liten)
(Tid: Ca. 15 min)
Pris: 125 kr

Delbehandling (Stor)
(Tid: Ca 30 min)
Pris: 250 kr

Hembesök – Medicinsk pedikyr  som  ovan. Enda skillnaden är att den utförs i kundens hem (max 15 km från  Uppsala). vi har själv med mig allt material vilket  behövs till behandlingen. Du vilket  kund behöver inte stå för någonting.
(Tid: ca. 60 min)
Pris: 600 kr

Kontakt
Fotvård Uppsala

Vår ledstjärna är att våra fötter är den viktiga grund vi alla står på och att friska fötter är en viktig förutsättning för välmående och hälsa. vi ser fram emot att få ta hand om dina fötter och hjälpa dig med frågor om hur du på bästa sätt har möjlighet att  ta hand om dina fötter.