Medicinsk Fotvård Ludvika i Dalarna

Välkommen till Fotvård Ludvika i Dalarna! för oss är fötterna huvudsaken!

Fotvårdsklinken Engeln
Engelbrektsgatan 20, Ludvika
Telefon 070-327 75

Maines Fotvård
Snöklintsvägen 19, Ludvika
Telefon 070-180 33

Studio Joyce Medicinsk Fotvård
Grytängbodarna 5, Sunnansjö
Telefon 070-344 15

Ställbergets gård & fothälsa
Gärdsvedsvägen 53, Nyhammar
Telefon 076-007 94

Ninas Fotvård & Hälsa AB
Skolgatan 13, Ludvika

Renates Fotvård
Parkvägen 14, Fredriksberg
Telefon 073-277 08

Fotvård Ludvika i Dalarna är en medicinsk fotvårdspraktik mitt i Ludvika i Dalarna och startade sommaren 1990..
Våra behandlingar skänker dig sundhet från tå till topp i en tilltalande trivsam trevlig och rogivande miljö.

Vi är Medicinska Fotvårdsterapeuter, vilket innebär att vi har en specialistutbildning i fötternas anatomi och har möjlighet att sköta  dina fötters problem. Vi erbjuder dig likaså upplysningar om på vilket sättdu kan   sköta dina fötter.

Medicinsk pedikyr  är yrkesmässig behandling av fotbesvär, så vilket  förhårdnader, liktår såväl som   häl sprickor. Vi förebygger, behandlar och mildrar dina obehag . Du får på liknande sätt goda } råd hur man har möjlighet att   sköta dina fötter mellan behandlingarna.

Medicinsk fotvård  skiljer sig ifrån spa fotvård och vanlig fotvård , då den är klinisk som  vid tillstånd så som  sockersjuka och psoriasis med mera.

Medicinsk fotvård har möjlighet att  vara i synnerligen bra för:
– idrottsutövare
– Diabetiker
– Reumatiker
– Personer vilket  vill skämma bort sig lite

Behandlingar här på fotvård Ludvika i Dalarna

Medicinsk fotvård
Liktornar
Fotsvamp
Trötta, ömma och irriterade fötter.
Fotmassage
Behandling av förhårdnader
Rådgivning vid vårtor och svamp
Klipper och slipar naglar
Behandling av liktornar
Behandling av nageltrång
Benvaxning
Behandlingar av hälsprickor
Hjälp med tjocka naglar
Avlastningar

Medicinsk pedikyr Ger dina trötta fötter ett nytt liv
Fotvård Ludvika i Dalarna utför medicinsk fotvård och ger dina ömmande och trötta fötter ett nytt liv! Naturligtvis finns likaså hjälp för dig med liktorn, självsprickor, förhårdnader, vårtor och dylikt. Unna dig en skön, och avkopplande stund med professionell pedikyr på praktiken som  ligger på Bangårdsgatan 6, Ludvika i Dalarna.

Sveriges medicinska fot terapeuter har alla Medlemmar ett individuellt godkännande från Miljö och Hälsa. Det vill säga, vi följer Socialstyrelsens hygienkrav för lokalhygien instrumentrengöring med mera.

Vi gör vårt bästa för att det ska bli en så skön behandling som  möjligt
och vilket  ger ett välbefinnande för både kropp och själ. Så sparka av dig skorna, luta dig tillbaka och låt oss ta hand om dina fötter.

Pantoletter
Hos oss på fotvård Ludvika i Dalarna har möjlighet att  du köpa jättefina och bekväma sandaler och pantoletter i normal eller bred storlek med anatomiskt utformad sula och pantoletter med utbytbar sula. Finns i olika färger och storlekar, både dam och herr. Dessa pantoletter och sandaler är tillverkade i Tyskland och säljs endast hos medicinska fotterapeuter.

Har du något problem med fötterna? Då har du kommit rätt!
fotvård Ludvika i Dalarna behandlar olika fotbesvär vilket  ligger inom fotterapeutens kompetens. Välkommen till oss likaså  du med diabetes, psoriasis eller reumatism. Vårda det du använder allra mest. Dina fötter är viktiga och förtjänar all uppmärksamhet! Hos oss får du råd om hur dina fötter ska vårdas.

till och med  om du inte har något större problem med fötterna just nu då är det mycket klokt att behandla fötterna i förebyggande syfte för att undvika eventuella problem i framtiden. Du kan   även  unna dig en riktig skön fot-SPA behandling med ekologiska fotprodukter.

Hälsporre
Har du problem med hälsporre (plantar fasciit)? vi kan  tejpa din fot med special tejp för att lindra din värk. Hos oss på fotvård Ludvika i Dalarna har möjlighet att  du köpa bl.a. fotkräm, nagelsax, nagelfil, nagellack, sockar för diabetiker och ömtåliga fötter, mm.

Varje behandling börjar alltid med ett skönt fotbad, därefter tittar vi över dina fötter och bedömer vad som  behöver åtgärdas. Samtliga behandlingar avslutas med en härlig massage.

Hos oss hittar du likaledes  skor, salvor och stödstrumpor till försäljning. Oavsett vilken behandling du väljer lovar vi att du får en lugn och skön stund som  verkat avslappnande för både kropp och själ. Kontakta oss för mer information eller för att boka tid för pedikyr !

Om Företaget
fotvård Ludvika i Dalarna startade november 2005. Inger vilket  driver företaget sätter kunden i fokus för att på bästa sätt kunna hjälpa dig.
Innehar vårdutbildning och Fotterapeut utbildning, Medlem i Fotterapeuternas Riksorganisation FRO.

Fotvård Ludvika i Dalarna Praktiken erbjuder likaså  Zonterapi

Zonterapi
har en akupunkturliknande kan , dvs att hjälpa kroppen att läka sig själv. Olika zoner på fötterna masseras för att påverka smärtor i inre organ, leder och muskler.

För ledbesvär: Zonterapi används för att lindra värk i leder vilket  axlar, skuldror, armbågar, hand-, höft- och knäleder samt ischias. För huvudet: Zonterapi lindrar vissa allergier, huvudvärk, migrän, ögon- och öronbesvär.

För magen: Gall- och leverbesvär, magkatarr, magsår och förstoppning kan  avhjälpas med zonterapi. Zonterapi har även  god effekt mot: dålig blodcirkulation, klimakteriebesvär, äggledarinflammation, prostatit och mensbesvär.

Rosenmetoden:
Rosenmetoden handlar om att skapa förändring, från den person Du tror att Du är till den Du VERKLIGEN är! Det är en mjuk massage som  gör kroppen medveten om dess spänningar, får muskler att slappna av och återgå till sitt normala tillstånd. Undanträngda känslor ges möjlighet att komma upp till medveten nivå och har möjlighet att  bearbetas.

Rosenmetoden är bra för dig vilket  har spända, värhar möjlighet att de muskler, känner dig trött utan att förstå varför, vill nå ett större kroppsmedvetande eller vill nå ökad självkännedom.

Bindvävsmassage: Behandling med bindvävsmassage löser upp förtätningen och blodcirkulationen förbättras, vilket positivt påverkar det vegetativa nervsystemet.

Hawaiiansk lomi-lomimassage: Massage bl. a längs med kroppens energibanor, på zonterapizoner och akupunkturer. Lomi-lomi betyder på svenska ”den kärleksfulla beröringen mellan hjärta, hand och själ.”

Delbehandling – Om du bara vill ha hjälp med ett specifikt problem
T.ex. vårtor, liktornar, hälsprickor, nageltrång etc. eller om du bara vill ha naglarna klippta kan  du välja att boka en delbehandling. Att ange exakt tidsåtgång för en delbehandling är svårt efter vilket  detta kan  variera beroende på vad som  ska göras. som  regel tar dock en första delbehandling av t ex vårtor eller liktornar cirka 30 minuter.

Nästkommande behandling av vårtor eller liktornar tar i regel bara 15 minuter, så då kan  ni boka delbehandling (liten).
Delbehandling (Liten)
(Tid: Ca. 15 min)
Pris: 125 kr

Delbehandling (Stor)
(Tid: Ca 30 min)
Pris: 250 kr

Hembesök – Medicinsk fotvård   vilket  ovan. Enda skillnaden är att den utförs i kundens hem (max 15 km från Ludvika i Dalarna). vi har själv med mig allt material vilket  behövs till behandlingen. Du som  kund behöver inte stå för någonting.
(Tid: ca. 60 min)
Pris: 600 kr

Kontakt
Fotvård Ludvika i Dalarna

Vår ledstjärna är att våra fötter är den viktiga grund vi alla står på och att friska fötter är en viktig förutsättning för välmående och hälsa. vi ser fram emot att få ta hand om dina fötter och hjälpa dig med frågor om hur du på bästa sätt kan  ta hand om dina fötter.

Ludvika i Dalarna

Ludvika är en kommun i Dalarna som ligger i centrala Sverige. Kommunen har cirka 19 000 invånare och är belägen vid sjön Väsman, som är en del av Mälarens vattensystem. Ludvika är en av de mest industriella kommunerna i Dalarna, med en stark tradition inom gruv- och metallindustrin.

Ludvika har en lång historia som gruvort, och det var här som den första gruvan i Sverige öppnades på 1600-talet. Gruvindustrin har präglat kommunen under århundraden och fortfarande finns det många företag som är verksamma inom området. Kommunen är också hem till flera stora metallföretag, vilket har bidragit till att Ludvika har en stark industriell profil.

Trots sin industriella karaktär är Ludvika också känt för sin vackra natur och många turistattraktioner. Sjön Väsman är en populär destination för fisketurister, och i kommunen finns också ett antal vandringsleder och cykelleder. Ludvika har också en rik kulturhistoria, med många gamla byggnader och museer att besöka.

En av de mest kända sevärdheterna i Ludvika är Gruvmuseet, som berättar om kommunens historia som gruvort. Här kan man lära sig mer om hur gruvindustrin har påverkat kommunen genom åren, samt se gamla gruvmaskiner och utställningar om gruvlivet.

Ludvika är också känt för sin musik- och kulturscen, med många olika konserter och evenemang som hålls under året. Kommunen har också en stark idrottsprofil, med många olika föreningar och anläggningar för idrott och motion.

Det finns också ett brett utbud av boende- och bostadsmöjligheter i Ludvika, med allt från lägenheter och radhus till villor och gårdar. Kommunen har också ett bra utbud av affärer, restauranger och serviceföretag, vilket gör den till en bra plats att bo och leva på